skip to Main Content

Bewegen in het water kost minder spierkracht. In het water bewegen is al heel snel mogelijk, omdat de opwaartse druk van het water u daarbij helpt. Een van onze fysiotherapeuten geeft adviezen en oefeningen tijdens de zwemtherapie om het bewegen te optimaliseren.

Door verschillende oefenvormen in het water bent u op uw eigen niveau bezig. Uw individuele doel bepaalt de intensiteit en de oefeningen waar u mee aan de slag gaat. Er wordt tijdens de zwemtherapie gebruik gemaakt van verschillende oefenmaterialen. Dit alles om het herstel van mobiliteit, spierkracht en conditie te verbeteren, waardoor het revalidatieproces optimaal verloopt.

Zwemtherapie is uitermate geschikt voor mensen die moeten revalideren na een heup, knie, schouder of rugoperatie of na een CVA. Ook voor mensen die gedurende een lange periode ziek zijn of klachten aan het bewegingsapparaat hebben is zwemtherapie geschikt.

We bieden u twee mogelijkheden:

Dinsdag van 13:30 tot 14:30 uur. U zwemt met anderen, maar wordt individueel begeleid. U krijgt dus oefeningen die op u en uw klacht zijn afgestemd. Van 13:30 tot 14:00 uur wordt er gezwommen in het diepe bad en van 14:00 tot 14:30 uur in het ondiepe bad.

Woensdag van 20:00 tot 21:00 uur. U zwemt met een groep andere deelnemers die niet meer onder behandeling zijn van een fysiotherapeut. U doet samen oefeningen die voorkomen dat uw klacht terugkomt.

Back To Top