Hydrotherapie

Zwemmend revalideren

Bewegen in het water kost minder spierkracht. In het water bewegen is al heel snel mogelijk, omdat de opwaartse druk van het water je daarbij helpt. Zwemmend revalideren is daarom erg prettig. Onze fysiotherapeuten geven adviezen en oefeningen tijdens de hydrotherapie om het bewegen te optimaliseren.

Behandeling tijdens hydrotherapie

Door verschillende oefenvormen in het water ben je op jouw eigen niveau bezig. Jouw individuele doel bepaalt de intensiteit en de oefeningen waar je mee aan de slag gaat. Er wordt tijdens de hydrotherapie gebruik gemaakt van verschillende oefenmaterialen. Dit doen we om het herstel van mobiliteit, spierkracht en conditie te verbeteren. Hierdoor zal het revalidatieproces optimaal verlopen.

Met welke klachten kom ik in aanmerking voor hydrotherapie?

Zwemtherapie is uitermate geschikt voor mensen die moeten revalideren na een heup-, knie-, schouder- of rugoperatie of na een CVA (herseninfarct). Hydrotherapie is ook ideaal voor mensen die gedurende een lange periode ziek zijn en aan hun conditie moeten werken of klachten aan het bewegingsapparaat hebben. Hieronder vind je een opsomming van veel voorkomende klachten:

  • Heupoperatie herstel
  • Knieprothese revalidatie
  • Herstel van andere knieklachten zoals een voorste kruisbandoperatie (VKB)
  • Herstel na rugoperatie
  • Multiple sclerose
  • Fybromyalgie

We bieden jou twee mogelijkheden:

Dinsdag van 13:30 tot 14:30 uur. Op dit tijdstip zwem je met anderen, maar word je individueel begeleid. Je krijgt dus oefeningen die op jou en jouw klacht zijn afgestemd. Van 13:30 tot 14:00 uur wordt er gezwommen in het diepe bad en van 14:00 tot 14:30 uur in het ondiepe bad.

Woensdag van 20:00 tot 21:00 uur. Hier zwem je met een groep andere deelnemers die niet meer onder behandeling zijn van een fysiotherapeut. Je doet samen oefeningen die voorkomen dat de klachten terugkomen.

Heb je vragen over hydrotherapie dan kun je ons altijd contacten. Esther Mittertreiner is onze specialist in hydrotherapie.

Bel direct

of mail voor een afspraak