skip to Main Content

Manuele therapie richt zich met name op klachten die hun oorzaak rondom de wervelkolom hebben. Ook bij problemen in de ledematen waarbij herstel uitblijft kan de manueeltherapeut hulp bieden. De manueeltherapeut is gespecialiseerd in de meer complexe gezondheidsproblemen gerelateerd aan het houdings- en bewegingsapparaat.

De manueeltherapeut heeft specialistische kennis van de gewrichtsbewegingen en beweegketens. Daarnaast richt de manueeltherapeut zich aandoeningen/verstoringen in van het zenuwstelsel. De oorzaak van de meer complexe gezondheidsproblemen kan zo vaak verklaard worden. Gewrichten kunnen te stijf of juist te soepel zijn, delen van het zenuwstelsel kunnen onder druk staan waardoor u klachten ervaart.
Aan de hand van een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek wordt bepaald waar uw hulpvraag ligt en wat de behandeldoelstelling zijn.

De manueeltherapeut kan gebruik maken van mobilisaties, manipulaties en specifieke oefentherapie. Samen met u wordt gekeken wat het meeste effectief is voor het herstellen van uw lichaam. Ook wordt er gekeken wat u kunt doen om herhaling van uw klachten in de toekomst te voorkomen.
U kunt doorverwezen worden door de huisarts of u kunt direct een afspraak maken zonder verwijzing. Wanneer blijkt dat uw klachten niet in het werkdomein van de manueeltherapeut past, zult u wordt doorverwezen naar uw huisarts voor verder onderzoek.

Back To Top