Manuele therapie

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie richt zich met name op klachten waarbij de oorzaak rondom de wervelkolom ligt. Ook bij problemen in de ledematen waarbij herstel uitblijft biedt de manueeltherapeut hulp. De manueeltherapeut is gespecialiseerd in de meer complexe gezondheidsproblemen gerelateerd aan het houdings- en bewegingsapparaat.

De manueeltherapeut heeft specialistische kennis van de gewrichtsbewegingen en beweegketens. Daarnaast richt de manueeltherapeut zich op aandoeningen/verstoringen in van het zenuwstelsel. Zo kunnen de oorzaken van de meer complexe gezondheidsproblemen vaak verklaard worden. Gewrichten kunnen te stijf of juist te soepel zijn. Delen van het zenuwstelsel kunnen onder druk staan waardoor je klachten ervaart.

Aan de hand van een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek wordt bepaald waar jouw hulpvraag ligt en wat de behandeldoelstelling is.

Behandeling tijdens manuele therapie

De manueeltherapeut kan gebruik maken van mobilisaties, manipulaties en specifieke oefentherapie. Samen kijken jullie naar de meeste effectieve aanpak voor het herstellen van je lichaam. Ook wordt er gekeken wat je kan doen om herhaling van de klachten te voorkomen.

Wanneer kan ik bij een manueel therapeut terecht?

Je kan met een doorverwijzing van de huisarts bij de manueel therapeut terecht. Maar ook zonder doorverwijzing kan je direct een afspraak maken. Wanneer blijkt dat de klachten niet in het werkdomein van de manueel therapeut passen, word je doorverwezen naar de huisarts voor verder onderzoek.

Heb je vragen over manuele therapie dan kun je ons altijd raadplegen. Sandra Spee en Remco van den Bos zijn onze manuele therapie specialisten.

Bel direct

Bel direct

of mail voor een afspraak