Neurologische fysiotherapie

Fysiotherapie met Parkinson, MS of CVA

Fysiotherapie uitoefenen met een neurologische aandoening, zoals Parkinson, MS en CVA (hersenletsel) is vaak heel verstandig. Regelmatig sporten/bewegen vermindert de kans op allerlei ziektebeelden zoals hart- en vaatziekten, overgewicht, diabetes en botontkalking. Bovendien draagt regelmatig bewegen bij aan een goede conditie en is het goed voor het humeur.

In principe gelden er voor mensen met neurologische aandoeningen geen beperkingen voor wat betreft sporten. Het is echter zeer verstandig en aan te bevelen, dat je rekening houdt met de mogelijkheden en onmogelijkheden van je lichaam. Het is belangrijk dat je je grenzen niet overschrijdt. In overleg met jouw fysiotherapeut kun je een sport kiezen die bij jou past en veilig is om uit te oefenen.

Neurologische fysiotherapie

Fysio+Fit heeft speciale groepen voor mensen die te maken hebben met neurologische aandoeningen. In dit trainingsuur sta je onder begeleiding van een fysiotherapeut gespecialiseerd in MS en Parkinson. Je werkt tegelijk met anderen patiënten met een neurologische aandoening aan een betere belastbaarheid en functionaliteit.

Onze fysiotherapeut stelt samen met jou een bewegingsplan op, zodat je op een verantwoorde manier gaat sporten. Houdingsproblemen en blessures blijven dan bespaard.

Fysiotherapie voor Parkinsonpatiënten

De ziekte van Parkinson kan een zeer wisselend verloop hebben, ook gedurende de dag. Sporten met Parkinson kan daarom een echte uitdating zijn. Het is verstandig om onder begeleiding van een fysiotherapeut te sporten, en samen met anderen te bewegen.

Bel direct

Bel direct

of mail voor een afspraak