skip to Main Content

Dry Needling is een onderdeel van een nieuwere behandelmethode van de Nederlandse fysiotherapeut. De methode is overgekomen uit Canada en wordt sinds 2005 toegepast binnen de reguliere fysiotherapie.

Het is een snelle en effectieve behandelmethode. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry Needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht.

Dry Needling: niet hetzelfde als acupunctuur.

Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet. Die blijven daar enige tijd zitten en hebben invloed op de ’energie’ in het lichaam. Dry Needling gebruikt meestal één naald, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikkeld. Dry Needling werkt op specifieke punten in de spieren: zgn ‘triggerpoints’ en is geen ‘energie’ behandeling.

Wat doet de fysiotherapeut?

De fysiotherapeut zal allereerst door een gesprek en gericht onderzoek uw klachten analyseren. Daarna worden de spieren nader onderzocht, die mogelijk uw pijn veroorzaken.

Specifiek wordt in die spieren gezocht naar die bewuste triggerpoints.

Precies die plaatsen zal de fysiotherapeut gaan behandelen om de spieren te ontspannen. Verder krijgt u oefeningen en gerichte adviezen mee om de verbeterde situatie bij te kunnen houden.

Heeft u vragen over Dry Needling kunt u ons altijd raadplegen.

René van Gilst is onze Dry Needling specialist.

Back To Top