Kinetic Control

Wat is Kinetic control?

Kinetic control is een trainingsmethode waarbij we focussen op het opsporen en oplossen van fouten in bewegingen die gerelateerd zijn aan lichamelijke klachten.

Er zijn in het lijf meerdere soorten spieren. Zo hebben we bewegingsspieren en houdingsspieren. Bewegingsspieren zijn spieren die zorgen voor een beweging in een gewricht, bijvoorbeeld het buigen/strekken van een arm, rug of been. Houdingsspieren zijn vaak kleine spieren die ervoor zorgen dat we activiteiten langere tijd kunnen uitvoeren zonder moe te worden, denk hierbij aan lang zitten, staan, lopen of liggen.

Pijn en beweging zijn van invloed op elkaar: door pijn gaan we anders bewegen. Dit heeft als gevolg dat de houdingsspieren minder actief zijn en de bewegingsspieren deze taak proberen over te nemen. Wat uiteindelijk een verkeerd bewegingspatroon geeft. Hierdoor kunnen we een nieuwe pijn ervaren. Met Kinetic control testen en analyseren we het bewegingspatroon op afwijkingen. Deze afwijkende bewegingspatronen kunnen door middel van specifieke training worden gecorrigeerd.

Waar kan Kinetic control bij helpen?

Kinetic control helpt bij een verkeerde houding, bij trauma of overbelasting. Vooral bij een verkeerde houding wordt de samenwerking tussen de twee spiergroepen (bewegings- en houdingsspieren) verstoord. Door middel van specifieke oefeningen worden de houdingsspieren weer geprikkeld. Met als resultaat dat de klachten snel zullen afnemen en bewegingsmogelijkheden toenemen.

Heb je vragen over Kinetic control dan kun je ons altijd raadplegen. Remco van den Bos en Nady van Luijk zijn onze Kinetic control specialisten.

Bel direct

Bel direct

of mail voor een afspraak