skip to Main Content

Pijn en beweging zijn van invloed op elkaar. Door pijn gaan we anders bewegen en door anders te gaan bewegen kunnen we pijn ervaren. Door het bewegingspatroon te testen en analyseren komen afwijkende bewegingspatronen naar voren. Deze kunnen door middel van specifieke training worden gecorrigeerd.

Er zijn in het lijf meerdere soorten spieren. Zo hebben we bewegingsspieren en houdingsspieren.

Bewegingsspieren zijn spieren die zorgen voor een beweging in een gewricht, bijvoorbeeld het buigen/strekken van een arm, rug of been. Houdingsspieren zijn vaak kleine spieren die ervoor zorgen dat we activiteiten langere tijd kunnen uitvoeren zonder moe te worden, denk hierbij aan lang zitten, staan, lopen of liggen.

Door een trauma, overbelasting of een verkeerde houding kan de samenwerking tussen deze 2 spiergroepen worden verstoord. Dit heeft als gevolg dat de houdingsspieren minder actief zijn en de bewegingsspieren deze taak proberen over te nemen. Wat uiteindelijk een verkeerd bewegingspatroon geeft. Door middel van specifieke oefeningen worden de houdingsspieren weer geprikkeld met als resultaat dat de klachten snel zullen afnemen en bewegingsmogelijkheden toenemen.

Back To Top