Fysiotherapie

Jouw lichaam kan klachten tijdens bewegen en/of houdingen ontwikkelen. Klachten kunnen acuut ontstaan door een sportblessure of verkeersongeluk. Ze kunnen ook geleidelijk ontstaan door een verkeerde werkhouding of door een onderliggende ziekte of aandoening. De fysiotherapeut behandelt klachten aan spieren, pezen, banden en/of gewrichten en het zenuwstelsel, ook wel het houdings- en bewegingsapparaat.

Een fysiotherapeut beschikt over kennis van herstelprocessen van de verschillende weefsels in het lichaam. En weet ook hoe deze weefsels weer kunnen herstellen. De fysiotherapeut kan onder andere mobilisaties, trainingen, oefeningen, tapen, dry needling of massage inzetten om het weefselherstel te bespoedigen. Er wordt met je besproken wat de beste behandelmethode is.

Behandeling tijdens fysiotherapie

De behandeling start met een gesprek en een lichamelijk onderzoek. De fysiotherapeut zoekt samen met jou naar de oorzaak van het ontstaan en het blijven bestaan van de klachten. Dit bepaalt de keuze voor een bepaalde behandeling. Soms blijkt fysiotherapie niet geschikt. Dan koppelen we dat, indien gewenst, terug naar jouw huisarts of specialist. Is fysiotherapie geïndiceerd, dan zijn de behandelingen erop gericht om de klachten te verminderen en uiteindelijk te verhelpen.

Met welke klachten kan ik bij een fysiotherapeut terecht?

Je kunt bij een fysio terecht met de volgende klachten:

  • Bewegen geeft problemen (spieren zijn gespannen en gewrichten stijf, gezwollen en/of pijnlijk)
  • Ademhalingsproblematiek
  • Evenwichtsstoornissen (duizeligheid)
  • Conditieverlies
  • Neurologische problemen

Bel direct

Bel direct

of mail voor een afspraak