Echografie

Wat is echografie?

Echografie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Met deze techniek maken wij opnamen van het houdings- en bewegingsapparaat, zoals spieren, gewrichten, botten, slijmbeurzen, pezen, kapsel en banden. Hierdoor zijn we in staat om een aandoening snel te beoordelen.

Hoe werkt echografie?

Bij echografie worden geluidsgolven het lichaam ingestuurd en door de verschillende weefsels teruggekaatst. Dit geluid wordt door een computer omgezet in afbeeldingen. Tijdens het consult beoordelen wij deze afbeeldingen direct. Een echografisch onderzoek duurt gemiddeld 25 minuten. Het maken van een echo is pijnloos.

Elk onderzoek bij Fysio+Zo wordt volgens een vast protocol uitgevoerd. Alle foto’s en filmpjes bewaren we, zodat we ze bij een vervolgonderzoek kunnen vergelijken.

Ben je voor fysiotherapie verzekerd, dan wordt een echografisch onderzoek vergoed.

Bij welke klachten kom ik in aanmerking voor echografie?

  • Spierklachten zoals spierscheuring of aanhoudende of terugkerende overbelasting/irritatie
  • Peesklachten zoals verkalkingen, scheuring of aanhoudende of terugkerende overbelasting/irritatie
  • Slijmbeursklachten
  • Kapsel/gewrichtsklachten zoals slijtage, verrekkingen, instabiliteit
  • Andere klachten die complex zijn en niet makkelijk te diagnosticeren. Soms op aanvraag van een collega-therapeut of huisarts

Heb je vragen over echografie dan kun je ons altijd contacten. Sandra Spee en Rutger de Koning zijn onze echografie specialisten.

Bel direct

of mail voor een afspraak