Oncologie fysiotherapie

Fysiotherapie bij kanker

Oncologische fysiotherapie richt zich specifiek op kankerpatiënten die te maken hebben met beperkingen, participatieproblemen en stoornissen. Fysiotherapie specifiek gericht op de oncologie kan ingezet worden in verschillende fasen van het herstelproces.

De oncologiefysiotherapeut kan helpen om het verlies van functies en conditie te beperken aan de hand van doelgerichte oefeningen.

Behandeling tijdens oncologische fysiotherapie

In een verder stadium, op weg naar herstel, kan de oncologiefysiotherapeut gericht met jou aan de slag om de kwaliteit en de controle van het leven terug te krijgen. Het draait in deze fase vooral op het opnieuw onder controle krijgen van lichamelijke functies. Hierdoor kan je je weer op je gemak gaan voelen in jouw eigen lichaam.

Het herstelproces verloopt voor iedere patiënt anders. Hierom wordt de behandeling altijd met jouw goedkeuren afgestemd. Jouw hulpvraag staat ten alle tijden centraal.

Binnen Westland is er nauwe samenwerking met professionals die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van oncologische patiënten. Hiervoor is een netwerk in oprichting. Daarnaast zijn wij aangesloten bij het Onconet. Kijk voor meer informatie op www.onconet.nu

Heb je vragen over Oncologische fysiotherapie dan kun je ons altijd contacten. Ellen Vollering is onze oncologie fysiotherapeut.

Bel direct

Bel direct

of mail voor een afspraak