skip to Main Content

Bewegen is goed voor iedereen, zo ook voor mensen met neurologische aandoeningen zoals Parkinson, MS, CVA etc. Regelmatig sporten/bewegen vermindert de kans op allerlei ziektebeelden zoals hart- en vaatziekten, overgewicht, diabetes en botontkalking. Bovendien draagt regelmatig bewegen bij aan een goede conditie en is het goed voor het humeur.

In principe gelden er voor mensen met neurologische aandoeningen geen beperkingen voor wat betreft sporten. Het is echter zeer verstandig en aan te bevelen, dat u rekening houdt met uw mogelijkheden en onmogelijkheden. Het is belangrijk dat u uw grenzen niet overschrijdt. In overleg met uw fysiotherapeut kunt u een sport kiezen die bij u past  en veilig is om uit te oefenen.

Onze fysiotherapeut kan samen met u een bewegingsplan opstellen zodat u op een verantwoorde manier gaat sporten. Houdingsproblemen en blessures blijven u dan bespaard. Een aantal neurologische aandoeningen zoals  de  ziekte van Parkinson kan een zeer wisselend verloop hebben, ook gedurende de dag, daarom is het zeer verstandig om onder begeleiding van een professional, en samen met anderen te bewegen.

Fysio + Fit heeft speciale groepen  voor mensen die te maken hebben met neurologische aandoeningen. In dit trainingsuur staat u onder begeleiding van een fysiotherapeut en werkt u samen met anderen aan een betere belastbaarheid en functionaliteit  zonder dat u uw eigen grenzen overschrijdt.

Back To Top