skip to Main Content

Mijn naam is Ellen Vollering en ben sinds 1980 fysiotherapeut. Het vak vind ik nog steeds erg mooi, met name het stuk waar ik mensen begeleid in het krijgen van meer inzicht, over het functioneren van hun eigen lichaam.

5 jaar geleden heb ik mij gespecialiseerd als oncologie fysiotherapeut en begeleid mensen met oncologische problematiek in alle fases van het ziek zijn en beter worden. Zie ook voor meer informatie op www.onconet.nl, www.beweegjefit.nl

Om de zorg rondom de oncologie patiënt te optimaliseren, heb ik in samenwerking met anderen in Westland een oncologienetwerk opgestart. Juist het samenwerken met andere zorgprofessionals, geeft mij veel voldoening, De lijnen worden korter en de gevraagde hulp wordt eerder geboden.

Daarnaast ben ik claudicatio therapeut (vaatproblematiek). Hiervoor ben ik aangesloten bij het landelijke netwerk www.claudicationet.nl.

Bent u geopereerd aan een nieuwe knie of heup dan kunt u ook bij mij terecht. Door nauwe samenwerking met ziekenhuizen, waar de FEL (Fysiotherapeuten Eerste Lijn) organisatie voor staat, is het traject van operatie en revalidatie geprotocolleerd. Door deel te nemen aan de werkgroep orthopedie heb ik hier een steentje aan bij mogen dragen.

Om u nog meer in beweging te krijgen, geef ik medische training bij Fysio+Zo o.a aan ouderen (bijv. valtraining), verstandelijk gehandicapten en reguliere groepen.

U kunt ook bij mij terecht voor ademhalingstherapie en begeleiding na een burn-out, hyperventilatie en spanningsklachten.

Tip:

Dagelijkse ontspanningsmomenten in de vorm van microbreaks, zorgen voor herstel en rust in het lichaam.

Voorbeeld: Ga bewust zitten of staan, met beide voeten stevig op de grond. Concentreer u op de ademhaling en adem  diep in en uit, waarbij de uitademing langer is als de inademing. Leg eventueel de handen op de buik, zodat de adem meer geconcentreerd is in het bekken. Tellen kan hierbij een hulpmiddel zijn

BIG-nummer: 19035175704
Email: info@fysio-enzo.nl
Tel.: (0174) 41 61 74

Back To Top