Oncologie fysiotherapie

Waarom oncologie fysiotherapie?

Tijdens en na de behandeling van kanker blijkt vermoeidheid vaak een groot probleem te zijn. Uit onderzoek blijkt dat oncologie fysiotherapie– bestaande uit spierkracht- en conditie oefeningen – tijdens of na de behandeling van kanker een positief effect hebben op de lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Oncologische fysiotherapie helpt ook bij gewichtsbeheersing, preventie van osteoporose en lymfoedeem.

Deelname aan oncologie fysiotherapie

Voordat je deelneemt aan oncologische fysiotherapie vindt er een intakegesprek plaats. Tijdens de intake wordt jouw lichamelijke gesteldheid in beeld gebracht. Jij vult een vragenlijst in, wij doen een conditietest en een lichamelijk onderzoek met je.

Onder begeleiding van een oncologie fysiotherapeut wordt in kleine groepen geoefend. Er wordt gericht getraind op verbeteren of behoud van de conditie en spierkracht. De training eindigt altijd met ontspannings- en ademhalingsoefeningen.

De duur van het programma is 12 weken, waarbij er 2x per week getraind wordt.

Fysio+zo werkt nauw samen met oncologieverpleegkundigen van de ziekenhuizen in de regio. Ook zijn we aangesloten bij een oncologienetwerk Beweeg je Fit. Op de website www.beweegjefit.nl kun je nog meer informatie vinden. Naast dit netwerk is er ook samenwerking met diverse oncologiespecialisten in Westland.

Oncofit: Trainingsgroep voor patiënten met overige vormen van kanker

Naast oncologie fysiotherapie biedt Fysio+zo het programma Oncofit. De opzet van is hetzelfde als BeweegjeFit. Het enige verschil is dat mensen die behandeld worden voor verschillende vormen van kanker met elkaar in 1 groep trainen.

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt het tijdstip van deze trainging nader bepaald. Er is ook mogelijkheid voor individuele begeleiding.

Vergoeding van oncologie fysiotherapie

Wanneer je voldoende aanvullend verzekerd bent wordt het programma Oncofit vergoed door de zorgverzekeraar.

Bel direct

(0174) – 416174

of mail voor een afspraak